Keukengerei en hun gebruik

 

Er zijn veel keukengerei beschikbaar voor gebruik in uw keuken, en het zijn hulpmiddelen die het kookproces uiteindelijk veel sneller en gemakkelijker voor u zullen maken. Allereerst moet u ervoor zorgen dat u de juiste hoeveelheden ingrediënten kunt afmeten wanneer u een gerecht wilt bereiden. Hiervoor heb je keukengerei kopen een weegschaal/ keukenweegschaal en een maatbeker nodig. De meeste weegschalen worden geleverd met een kom, waarin u het droge ingrediënt dat u wilt wegen plaatst. Zorg ervoor dat je de weegschaal op 0 zet (of een elektronische set aanzet) wanneer deze kom op de weegschaal staat, maar nog leeg is. Dit betekent dat u een nauwkeurige meting krijgt zodra u uw ingrediënt toevoegt. Maatbekers hebben eenvoudigweg een maataanduiding op de zijkant, zodat u de gewenste hoeveelheid vloeistof voor uw recept kunt inschenken.

Zorg ervoor dat je een goede set basisgereedschappen hebt, zoals een spatel, pollepel, aardappelstamper en tang. Sommige hiervan kunnen mogelijk als set met elkaar worden gekocht en maken het hanteren van voedsel veiliger en gemakkelijker. De spatel helpt je om steelpannen en mengkommen eruit te schrapen, zodat je zeker weet dat je alles krijgt wat je gekookt hebt; de pollepel helpt je bij het serveren van soepen en vloeistoffen (zorg ervoor dat je ook een versie met gaten krijgt, die kan worden gebruikt voor het serveren van in water gekookt voedsel, wat betekent dat je het teveel kunt afgieten; met een aardappelstamper kun je elke zachte groenten of fruit als je dat wilt; en een tang kan worden gebruikt om voedsel om te draaien tijdens het koken, of om het aan het einde te serveren. Een pastaschep is vergelijkbaar met een tang, maar vaak van plastic, en is een andere handige toevoeging om gladder te kunnen omgaan gekookte pasta Een vergiet is ook onmisbaar om grote hoeveelheden voedsel in één keer af te tappen.

Snijplank – Kan gemaakt zijn van hout, plastic, glas en graniet. Houten planken zijn meestal het beste omdat ze beter zijn voor je messen. Glazen zijn over het algemeen beter voor de hygiëne omdat ze bestand zijn tegen vlekken en geuren. Snijplanken beschermen je werkbladen.

Een dunschiller is goed voor het schillen van groenten en fruit, omdat je hiermee de juiste hoeveelheid schil kunt verwijderen en overtollig afval kunt voorkomen. Haal ook een rasp om te helpen met deze andere veelvoorkomende keukentaak. Een bakrasp is het meest praktisch, omdat elke rand zijn eigen snijkant heeft, wat betekent dat je op verschillende manieren kunt raspen. Als je alleen een kleine rasp nodig hebt, investeer dan in een draagbare rasp met een bijgevoegde beker om het geraspte ingrediënt op te vangen, dus alles wat je hoeft te doen is dit dan in de rest van je eten te gieten.

Leave a Comment